11.5 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

ESA mener norsk bonusforbud må oppheves

ESA som er EFTAS overvåkningsorgan har i et brev gitt norske myndigheter pålegg om å oppheve forbudet mot bonuspoeng på innenlandsruter i Norge.

I følge ESA er det særnorske forbudet i strid med EØS-avtalen.

Konkurransetilsynet åpnet i våres for at flyselskapene kan operere med bonus på innenriks til storbyene i Norge, men at forbudet mot samtlige norske destinasjoner blir stående.

SAS har etter vedtaket håpet at ESA skulle komme til en annen konklusjon;

– Dette er helt i tråd med hva SAS lenge har hevdet, og vi håper nå at ESAs klare konklusjon fremskynder en full oppheving av forbudet i Norge, sier Eivind Roald, konserndirektør for salg og marked i SAS.

Nå er det opp til Fornyings- administrasjons og kirkedepartementet å avgjøre bonusforbudets skjebne videre.

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer