9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no

Ethiopian 737 MAX traff enten fugler eller gjenstand under avgang

Ethiopian Airlines 737 MAX flyet som styrtet 10 mars i år, skal ha truffet fugler eller gjenstander under avgangen. Dette skal igjen ha ødelagt sensorer på flyet som utløste MCAS-systemet.

Det skal gå frem av havarirapporten som nå legges frem av havarikommisjonen i Etiopia. Sammenstøtet med ett eller annet på utsiden av flyet skal ha sørget for at flyets sensorer leste flyets situasjon feilaktig.

Dette skal igjen ha gjort at MCAS-systemet styrte nesepartiet på flyet nedover i troen på at flyets hadde for bratt vinkel oppover og at faren for steiling var stor.

Hangar.no kommer tilbake med mer fra rapporten!

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer