13 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no

Ethiopian 787 traff lysmast på Oslo Lufthavn

Et Boeing 787 fly fra flyselskapet Ethiopian Airlines fikk skader på den ene vingen da den traff en lysmast på Oslo Lufthavn tirsdag kveld. 

Det var i forbindelse med at flyet skulle takse ved en av deicing-plattformene på flyplassen. Etter planen skulle flyet til Stockholm før det etter det skulle til Addis Abeba. 

Passasjerene ble sendt tilbake til terminalen etter at mannskaper ved flyplassen hadde løsnet lysmasten, som hadde brettet seg over den ene vingen. 

Flyet, ET-AUP, er av typen Boeing 787-9 og ble levert til flyselskapet i november 2017. 

Flyvningen ble i går kansellert og selskapet sørger for at de reisende kommer seg avgårde i dag onsdag. 

Havarikommisjonen er i henhold til rutinene varslet om hendelsen. Det er fortsatt uklart hvordan uhellet skjedde.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer