Ethiopian Airlines slår tilbake mot medier – Pilotene har fått opplæring

Kapteinen som fløy Boeing 737 MAX 8 flyet som styrtet 10. mars, hadde ikke trent å fly MAX-versjonen i en simulator før flyet styrtet. Det melder en lang rekke medier torsdag.

I følge Reuters skal en kollega av kapteinen ha fortalt lokale medier at denne treningen i en simulator for MAX 8 skulle gjennomføres i slutten av mars måned.

Ethiopian Airlines skal ha fått levert sin første 737 MAX simulator, men denne er ikke klar for å kunne brukes før i slutten av mars. Boeing har anbefalt at piloter som skal fly MAX-flyene har et minimum av treningstimer i en simulator før flytypen flys.

Flyselskapet slår tilbake via Twitter og hevder alle pilotene i selskapet har gjennomført de nødvendige timene for å bli oppdatert på forskjellene mellom Boeing 737 NG og 737 MAX. De skriver også at simulatoren ikke har noe scenario for å kunne trene på problemer med MCAS-systemet.

Flyselskapet skriver også at alle selskapets piloter som flyr 737 MAX er oppdatert på ulykken med Lion Air og mulige årsaker til denne ulykken.

ANNONSE
Forrige artikkelNå er det fjerde British Airways-retrofly lakker ferdig
Neste artikkelGaruda tar første steg i å kansellere 737 MAX bestilling