Kapteinen som fløy Boeing 737 MAX 8 flyet som styrtet 10. mars, hadde ikke trent å fly MAX-versjonen i en simulator før flyet styrtet. Det melder en lang rekke medier torsdag.

I følge Reuters skal en kollega av kapteinen ha fortalt lokale medier at denne treningen i en simulator for MAX 8 skulle gjennomføres i slutten av mars måned.

Ethiopian Airlines skal ha fått levert sin første 737 MAX simulator, men denne er ikke klar for å kunne brukes før i slutten av mars. Boeing har anbefalt at piloter som skal fly MAX-flyene har et minimum av treningstimer i en simulator før flytypen flys.

Flyselskapet slår tilbake via Twitter og hevder alle pilotene i selskapet har gjennomført de nødvendige timene for å bli oppdatert på forskjellene mellom Boeing 737 NG og 737 MAX. De skriver også at simulatoren ikke har noe scenario for å kunne trene på problemer med MCAS-systemet.

Flyselskapet skriver også at alle selskapets piloter som flyr 737 MAX er oppdatert på ulykken med Lion Air og mulige årsaker til denne ulykken.

ANNONSE