Hangar.no

Ethiopian Airlines trolig med Airbus-avtale

Ethiopian Airlines skal være svært nær å undertegne en avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus om kjøp av nye fly. Det skal være snakk om minst 20 Airbus A220 avtalen skal inneholde.

Flyselskapet har utfordringer med å fly Boeing 737 til byer i Namibia og Botswana da dette blir en for stor flytype. Her kommer Airbus A220 med 100 seter inn som en mer passende flytype skriver Reuters.

Ethiopian Airlines har 28 Boeing 737 MAX i bestilling men trenger å få på plass en mindre flytype. Det er ventet at kjøpsavtalen blir offentliggjort innen den neste 14 dagene.

Andre nyheter

KLM vurderer å kjøpe Airbus-fly til Europarutene

Hans Olav Nyborg

Boeing nekter å etterkomme krav fra FAA om endring av kabling i 737 MAX – Vil trolig forsinke godkjennelsen ytterligere

Hans Olav Nyborg

Første Airbus A321 i fraktversjon gjennomførte første flyvning

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer