9.6 C
Oslo
27/09/20
Hangar.no
Foto: BEA

Ethiopian: I dag kommer den avgjørende rapporten

Rapporten etter flyhavariet med et Boeing 737 MAX 8 fra Ethiopian Airlines blir i dag torsdag 4. april lagt frem. Det er havarikommisjonen i Etiopia som ved 10.30 tiden lokal tid, legger frem sin rapport.

Det er ventet at rapporten vil ha store likheter med rapporten etter havariet med et 737 MAX fly fra selskapet Lion Air i oktober 2018. Det var 157 passasjerer og mannskapet som omkom i ulykken nå 10. mars.

Både FAA, EASA, kinesiske luftfartsmyndigheter og ikke minst Boeing er spent på konklusjonene som gis i rapporten. Den blir helt avgjørende for hvor lenge 737 MAX-fly over hele verden blir stående på bakken.

Mest spenning knytter det seg til om det konkluderes med at flyets MCAS-system er skyld i ulykken, eller om det også ligger pilotfeil i årsaken til ulykken.

Ryktene og medieartikkler har florert om at pilotene hadde eller ikke hadde nok opplæring i det nye systemet, i tillegg til forskjellen mellom de to pilotene og antall flytimer bak seg.

Totalt har de to MAX-ulykkene tatt med seg 346 personer i døden.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer