18 C
Oslo
13/07/20
Hangar.no
Boeing

Etihad Airways og Boeing skal jobbe sammen om «grønnere»-fly med dedikert Dreamliner

Flyselskapet Etihad Airways og flyprodusenten Boeing har inngått en samarbeidsavtale om å teste ut en Boeing 787 Dreamliner i forhold til en lang rekke klimavennlige løsninger.

Et eget Dreamliner-fly som har fått navnet «Etihad Greenliner», skal fungere som testfly i en lengre periode, under et felles samarbeide mellom de to partene. I januar neste år skal flyet blant annet brukes på flyvninger mellom Abu Dhabi og Brussel, men en lang rekke miljøvennlige tiltak på plass i og med flyet.

Både Boeing og flyselskapet skal sammen jobbe tett for å bruke flyet på nye måter i forhold til å få redusert CO2 utslippene, drivstoffbruken og avtrykket flyet legger igjen etter seg på en flytur. Målet er å bane vei for at Boeing 787 Dreamliner og andre fremtidig versjoner av Boeings-fly skal kunne vise til at CO2-avtrykket er betydelig redusert.

Boeing håper å kunne få med seg flere flyselskap på denne typen tester i fremtiden.

Andre nyheter

American Airlines ber Boeing om hjelp til å finansiere leveranse av 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Vil holde fast på leveransen av første Boeing 777-9

Hans Olav Nyborg

Bestiller to Airbus A321neo til troppetransport

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer