10.9 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Etter fire timer på bakken forsøkte passasjerer å slå seg i inn i cockpiten

Indiske luftfartsmyndigheter DGCA har bedt flyselskapet Air India om å både bedre sikkerheten ombord i sine fly, og å ta affære når passasjerer blir urolige og lager bråk.

Det var en lang rekke passasjerer som forsøkte å ta seg inn i cockpiten på et Boeing 747 (VT-EVA) fra flyselskapet, mens det sto på bakken på flyplassen i Delhi. Flyet skulle etter planen lette ved 10.00 tiden på formiddagen 2. januar i år, men etter ti minutter på taksebanen før rullebanen, måtte pilotene returnere til terminalen på grunn av tekniske problemer.

For passasjerene ble det nærmere fire timer med venting ombord, uten den store informasjonsflyten. Det skal da underveis ha blitt til et flere passasjerer ville ha et svar fra kapteinen, om hvorfor de ikke hadde lettet, og hvor lang tide dette ville ta.

Passasjerene skal ha forsøkt å slå seg inn gjennom døren til cockpiten på det snart 25 år gamle flyet. Passasjerene skal ha ropt at kapteinen var feig som ikke ville komme ut å møte dem på utsiden. DGCA er kritiske til at flyselskapet ikke gjorde mer for å hindre opptøyene hos passasjerene.

Rundt klokken 14.00, etter fire timer skal pilotene til slutt ha kommet ut fra cockpiten og ga beskjed at de som var ombord måtte forlate flyet da det var tekniske problemer som ikke kunne fikses der og da. Samtlige skulle overføres til et annet fly, melder Times of India.

Andre nyheter

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer