Hangar.no
Foto: EgyptAir
Hendelser

Etterlatte etter Air Cairo flystyrt i 2016 saksøker Ipad-produsenten Apple

Etterlatte etter flystyrten med et Airbus A320 fra Egyptair i mai 2016, har tatt ut tiltale mot produsenten Apple etter ulykken.

De etterlatte etter de som var ombord hevder at havarikommisjonen i Egypt har konkludert med at det var en iPad tilhørende den ene piloten som tok fyr i cockpiten. Både myndighetene i Egypt, og den franske havarikommisjonen har pekt på at iPaden trolig ble koblet til strøm i et uttak som ikke kan brukes til dette inne i cockpiten.

Franske BEA som har ønsket å etterforske hendelsen ettersom flyet var produsert i Frankrike, har blitt nektet dette av havarikommisjonen i Egypt. Informasjon fra flyets data eller taleregistrator er ikke blitt delt fra Egypt til BEA, til tross for flere oppfordringer om dette.

I følge nettstedet TMZ saksøker de etterlatte nå Apple i tillegg til flyselskapet.

BEA har jobbet ut i fra tre teorier, enten var det terror som fikk flyet til å styrte, eller så var det lading av en iPad mini i cockpiten, eller et teknisk problem med flyet. Det etterforskere vet er at det var mye røyk i cockpiten, noe som ble rapportert av pilotene kort tid før flyet styrtet.

Flyet var på vei mellom Paris og Cairo med 56 personer ombord da det styrtet i Middelhavet  utenfor Egypt.

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Amsterdam: Ødela flymotor til 90 millioner kroner

15 skadd i turbulens – Kabinen så ut som om det var rammet av jordskjelv

ATR-fly tok fyr under vedlikehold – Er helt utbrent på innsiden