Foto: NTB

Dommen i EU mot koronastøtten til flyselskapet SAS har ingen innvirkning på selskapets flyruter eller billettbestillinger, og SAS er fortsatt under amerikansk Chapter 11 konkursbeskyttelse, det melder selskapet selv i en pressemelding onsdag kveld.

-Dagens domstolsbeslutning er en del av en pågående prosess som vi forventer å fortsette i lang tid framover. Domen har ingen påvirkning på SAS planleagte avganger eller reservasjoner. Vår virksomhet fortsetter som normalt og vi kommer til å fortsette å fly våre passasjerer til deres reisemål, sier styreformann i SAS Carsten Dilling i en uttalelse.

Dommen endrer ikke på flyselskapets forventninger om å oppnå en endelig godkjenning for de ulike tiltakene som er tatt siden 2020, inkludert de to lands deltakelse i den pågående Chapter 11-prosessen, skriver selskapet videre.

EU-domstolen har funnet feil i EU-kommisjonens avgjørelse om å godkjenne den økonomiske støtten på ett punkt, men dette betyr ikke at den danske og svenske statens deltakelse i selskapets rekapitalisering utgjorde ulovlig statsstøtte hevder SAS. EU-kommisjonen kan revurdere tiltaket og SAS forventer at den vil gjøre det, heter det i pressemeldingen.

SAS skriver videre at det nå vurderes en anke av avgjørelsen til EU-domstolen.

ANNONSE
Forrige artikkelDanske Billund lufthavn vinner av Routes Europe Awards
Neste artikkelEndelig dom i Arik-saken – 737 blir ikke utlevert fra Litauen