11.6 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no

EU: flyselskap må tillate taxfreevarer

Listen over flyselskap som i dag ikke tillater å ta ombord mer enn ett stykke håndbagasje, hvor også taxfreevarer må være inkludert, er lang. Men nå kan det gå mot slutten for denne praksisen i Europa.

EU Parlamentet har stemt for å innføre et lovpålagt forbud mot at flyselskap tvinger reisende til å dytte inn taxfreevarene i den ene håndbagasjen de kan ta med ombord.

Flere flyselskap som Norwegian, easyJet og Ryanair opererer med systemer hvor passasjerene kun kan ta med seg taxfreevarer hvis de får plass i håndbagasjen. Ryanair tar i tillegg 50 euro hvis den reisende ikke får plass til posen med taxfree og må ta disse ved siden av den ene håndbagasjeenheten.

Klaget inn til EU

Det er den europeiske organisasjonen European Airport Retailers som har klaget praksisen inn overfor EU med begrunnelse i at flyselskap som håndhever reglene om kun en håndbagasje inkludert taxfreevarer, gir dårlige resultater i salget av denne type varer når de reisende vet de ikke får plass i den ene bag eller koffert de skal ha med seg ombord.

EU skal avgjøre saken i løpet av høsten og der er ventet at flyselskapene blir pålagt å tillate at reisende kan ta med seg taxfreevarer ved siden av håndbagasjen.

 

 

Andre nyheter

SAS med sin nye Airbus A350-900 fra Brasil til Oslo i dag.

Jan-Kåre Folstad

Adria kansellerer på grunn av finansielle problemer

Hans Olav Nyborg

Holiday Europe fløy første tur denne uka – vil bli størst på charter i Europa om tre år

Steffen Sundt

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer