Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

EU godkjenner salg av Flybe til Virgin – Merkevaren forsvinner fra lufta

Nå blir det slutt på de lilla flyene til det britiske selskapet Flybe, konkurransetilsynet i EU har godkjent et salg av hele selskapet til Connect Airways. Bak dette selskapet står Virgin Atlantic, Cyrus Capital og Stobart Group.

Godkjennelsen kommer med forutsetning, at Flybe oppgir sine slots ved Amsterdam Schiphol og Paris Charles de Gaulle-flyplassene.

I følge EU vil ikke et oppkjøp av Flybe by på store endringer i konkurransesituasjonen i Europa. Det som har bekymret konkurransetilsynet i EU er at KLM / Air France nå eier en solid andel av Virgin Atlantic, og derfor vil det gi de to selskapene enda mer markedsandeler om ruten fra Amsterdam og Paris med Flybe, fikk fortsette til Storbritannia.

Det er årsaken til at forutsetning for kjøpet blir at slots ved de to flyplassene blir kansellert, slik at KLM / Air France ikke får for mye av markedet.

Flybe må derfor si fra seg fem avgangstider ved Amsterdam Schiphol til Birmingham, og tre daglige avganger fra Paris til den samme byen i Storbritannia.

Flyebe vil i løpet av kort tid få ett nytt navn i tillegg til at flyene får ny dekor heter det i en pressemelding melder Ch-Aviation.

Delta Air Lines eier den andre halvparten av Virgin Atlantic.

Andre nyheter

Kapringsvideo som sprer seg i sosiale medier er fra øvelse hos meksikansk flyselskap!

Hans Olav Nyborg

Flere flyselskap fjerner 737 MAX- fra sine ruter frem til mars neste år

Hans Olav Nyborg

Piloten satt fast i trafikken – Avgangen ble utsatt med over tre timer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer