Foto: Hans O. Nyborg

Nå blir det slutt på de lilla flyene til det britiske selskapet Flybe, konkurransetilsynet i EU har godkjent et salg av hele selskapet til Connect Airways. Bak dette selskapet står Virgin Atlantic, Cyrus Capital og Stobart Group.

Godkjennelsen kommer med forutsetning, at Flybe oppgir sine slots ved Amsterdam Schiphol og Paris Charles de Gaulle-flyplassene.

I følge EU vil ikke et oppkjøp av Flybe by på store endringer i konkurransesituasjonen i Europa. Det som har bekymret konkurransetilsynet i EU er at KLM / Air France nå eier en solid andel av Virgin Atlantic, og derfor vil det gi de to selskapene enda mer markedsandeler om ruten fra Amsterdam og Paris med Flybe, fikk fortsette til Storbritannia.

Det er årsaken til at forutsetning for kjøpet blir at slots ved de to flyplassene blir kansellert, slik at KLM / Air France ikke får for mye av markedet.

Flybe må derfor si fra seg fem avgangstider ved Amsterdam Schiphol til Birmingham, og tre daglige avganger fra Paris til den samme byen i Storbritannia.

Flyebe vil i løpet av kort tid få ett nytt navn i tillegg til at flyene får ny dekor heter det i en pressemelding melder Ch-Aviation.

Delta Air Lines eier den andre halvparten av Virgin Atlantic.

ANNONSE
Forrige artikkelBombetrussel mot easyJet-fly i Tyrkia
Neste artikkelSiste: Airbus ber flyselskap sjekke 25 A380 for sprekker i vingene