Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

EU godkjenner statslån til konkursrammet flyselskap – Får seks måneder på seg

EU-kommisjonen har godkjent at den rumenske staten kan yte et tilleggslån i ny frisk kapital til flyselskapet Tarom. Selskapet er på konkursens rand, men myndighetene ba EU om godkjenning til å låne selskapet 36,7 millioner euro, rundt 380 millioner norske kroner.

EU har godkjent lånet under forutsetning av at flyselskapet betaler lånet tilbake innen seks måneder, eller leverer en overbevisende plan for hvordan selskapet skal kunne driftes med ny frisk kapital utenfra. Planen må leveres til EU innen seks måneder, og skal godkjennes av kommisjonen.

Dersom kommisjonen ikke finner at redningsplanen holder stand, så må selskapet betale tilbake lånet i sin helhet, og legges ned.

EU-kommisjonen skriver i en melding at lånet fra Romania er godkjent for å hindre nok en kollaps i et flyselskap i Europa, og en krise for landets eneste store flyselskap.

I 2019 hadde selskapet et økonomisk tap på 36 millioner euro.

Andre nyheter

Alaska Airlines-fly kolliderte med brunbjørn under landing

Hans Olav Nyborg

Koronapandemiene har sørget for at 30 flyselskap har gått konkurs – Flere vil bli rammet

Hans Olav Nyborg

Korean Air vil kjøpe Asiana Airlines

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer