Foto: Hans O. Nyborg

EU-kommisjonen har gitt italienske myndigheter beskjed at dersom den skal godkjenne planene om å relansere Alitalia som flyselskap, må navnet dumpes, og selskapet hente noe annet.

I følge avisen L’Espresso skal brevet fra EU være datert 8. januar i år. EU vil ikke gå med på planene til den italienske regjering, hvor dagens Alitalia skal selge over alle sine fly, eiendommer og andre eiendeler til ett nytt selskap.

EU kan blokkere Italias planlagte innsprøytning av milliarder i det nye selskapet dersom ikke kommisjonen får det slik den ønsker. Italienske myndigheter har også fått beskjed om å selge bakketjenesteselskapet og vedlikeholdstjenestene som separate selskap, til en tredjepart.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no