Eneste fly som er levert i bruktmarkedet - HiFly Foto: Hans O. Nyborg

EU har valgt å leie inn det portugisiske selskapet HiFly og deres Airbus A380 for å evakuere europeiske borgere fra Kina.

Flyet skal ha utgangspunkt i Paris, og et medisinsk apparat med eksperter på smittefare og behandling av smittende skal være med flyet for å kunne ta hånd om eventuelle passasjerer som kan være smittet. I tillegg skal temaet med spesialister fungere som rådgivere for mannskapet til HiFly.

Destinasjonen for flyet er Wuhan i Kina, men Airbusflyet skal mellomlande i Vietnam for å fylle på mer drivstoff melder SimpleFlying.

Første flyvning for å evakuere europeiske borgere skjer i dag fredag 31. januar, og det vil bli påfølgende flere turer dersom det er behov.

Passasjerene må belage seg på mellom en til to uker i karantene før de får reise hjem til sitt hjemland etter ankomsten i Frankrike. Dette for å sikre at de ikke er smittet og sprer smitten videre.

EU har tidligere leid inn kjempeflyet fra HifLy Malta til å fly strandede passasjerer verden over i forbindelse med at Thomas Cook gikk konkurs i 2019.

Flyselskapet Norwegian har også leid dette flyet i forbindelse med problemer av tekniske årsaker på selskapets Boeing 787 Dreamlinere.

Dette Airbus A380-flyet er det første som er solgt som et brukt fly, etter nesten ti år hos Singapore Airlines. HiFly Malta med hovedbase i Portugal, er i forhandlinger om mulig kjøp av ett A380-fly nummer to.

ANNONSE
Forrige artikkelMinst 40 flyselskap stanser flyvninger til Kina
Neste artikkelSvenske myndigheter tillater Iran Air å starte opp flyvninger igjen