11.6 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Eneste fly som er levert i bruktmarkedet - HiFly Foto: Hans O. Nyborg

EU leier inn A380 fra HiFly for å hente ut europeiske borgere fra Kina

EU har valgt å leie inn det portugisiske selskapet HiFly og deres Airbus A380 for å evakuere europeiske borgere fra Kina.

Flyet skal ha utgangspunkt i Paris, og et medisinsk apparat med eksperter på smittefare og behandling av smittende skal være med flyet for å kunne ta hånd om eventuelle passasjerer som kan være smittet. I tillegg skal temaet med spesialister fungere som rådgivere for mannskapet til HiFly.

Destinasjonen for flyet er Wuhan i Kina, men Airbusflyet skal mellomlande i Vietnam for å fylle på mer drivstoff melder SimpleFlying.

Første flyvning for å evakuere europeiske borgere skjer i dag fredag 31. januar, og det vil bli påfølgende flere turer dersom det er behov.

Passasjerene må belage seg på mellom en til to uker i karantene før de får reise hjem til sitt hjemland etter ankomsten i Frankrike. Dette for å sikre at de ikke er smittet og sprer smitten videre.

EU har tidligere leid inn kjempeflyet fra HifLy Malta til å fly strandede passasjerer verden over i forbindelse med at Thomas Cook gikk konkurs i 2019.

Flyselskapet Norwegian har også leid dette flyet i forbindelse med problemer av tekniske årsaker på selskapets Boeing 787 Dreamlinere.

Dette Airbus A380-flyet er det første som er solgt som et brukt fly, etter nesten ti år hos Singapore Airlines. HiFly Malta med hovedbase i Portugal, er i forhandlinger om mulig kjøp av ett A380-fly nummer to.

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer