7.2 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no

EU skal etterforske spansk flyselskap etter flykjøp for statlige penger

EU-kommisjonen setter i gang en etterforskning av det spanske flyselskapet Air Nostrum og et flykjøp selskapet gjorde i 2017. Flåtefornyelsen med 10 Bombardier CRJ-1000 fly ble delvis kjøpt for statlige penger, da Valencia-regionens administrasjon valgte å bidra til selskapets kjøp med tilsammen ni millioner euro.

Lokale myndigheter i Valencia-regionen hevder dette var fullt lovlig, og ikke er statlig støtte til drift av et flyselskap som er ulovlig innen EU og EØS.

Spanske myndigheter sier at den økonomiske støtten er gitt på klimagrunnlag ettersom selskapet hadde gamle fly som forurenset mye mer enn de nye CRJ-1000 flyene gjør. EU-kommisjonen tviler derimot på at støtten på ni millioner euro er innenfor GBER ( General Block Exemption Regulation ) som spanjolene hevder.

Land innen EU kan under visse forutsetninger, dersom vilkår er oppfylt, bidra med tiltak som har en positiv innvirkning på miljøet, men kommisjonen stiller spørsmål ved om statsstøtten faktisk er for å hjelpe Air Nostrum til å hente inn drivstoffeffektive fly, eller om de nye flyene ville ha blitt bestill uansett den statlige støtten.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer