EU skal se på koronastøtten til SAS på nytt

Foto: Hans O. Nyborg

Etter at EU-domstolen tilsidesatte godkjenningen av statsstøtten til SAS under pandemien, skal kommisjonen se nøyere på saken. EU tror på et positivt utfall.

Under pandemien gikk den svenske og den danske staten inn med 1 milliard euro i ekstra kapital for å holde liv i flyselskapet. Dette ble raskt godkjent av EU-kommisjonen, men irske Ryanair klaget på vedtaket.

I mai ble godkjenningen opphevet av EU-domstolen, og kommisjonen sier tirsdag at de vil se på saken på nytt og granske den nøyere. Blant manglene retten påpekte, er fraværet av en mekanisme som sikrer de to staten nok uttelling for tilleggsinvesteringen og gir selskapet tilstrekkelig insentiv til å kjøpe aksjene tilbake så fort som mulig.

Konkurransekommissær Margrethe Vestager sier i en pressemelding at planen er å komme med en ny beslutning i løpet av et par måneder. Hun venter et positivt utfall så snart kommisjonen har vurdert den manglende mekanismen.

Vestager understreker at det ikke er noen direkte kobling mellom tirsdagens EU-beslutning og arbeidet med å sikre flyselskapets fremtid.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelFlyprisene har steget med 52 prosent siste 12 månedene
Neste artikkelDet kongelige slott i Oslo