Illustrasjon

EU og medlemslandene ble mandag kveld enige om å gjøre som Storbritannia, stenge luftrommet for fly fra Hviterussland. Flere fremtredenen ledere innen EU og politikere har tatt til ordet for å kalle hendelsen med et fly fra Ryanair for en kapring av flyet og alle ombord.

Flyet fra Ryanair Sun, et datterselskap av Ryanair, skulle fly mellom Hellas og Litauen da det ble bedt om å lande i Minsk etter en angivelig trussel mot flyet. Journalist og blogger Roman Protasevich som var ombord i flyet ble arrestert da flyet landet i Minsk.

Ryanair holder fortsatt fast på at mannskapet fikk beskjed av en flygeleder om at det var en bombetrussel mot flyet, og at de derfor måtte lande øyeblikkelig. Bombetrusselen viser seg å trolig være oppspinn for å få flyet på bakken slik at journalisten kunne arresteres.

EU er i følge leder Ursula von der Leyen nå klare til å innføre sanksjoner mot Hviterussland, som vil bli rettet mot de ansvarlige for “kapringen”, næringsliv og og luftfart i landet. Eu melder at det vil yte press på Hviterussland til det respekterer den frie pressen og setter fri den arresterte journalisten.

ANNONSE
Forrige artikkelHar kjøpt Norwegian-aksjer for over 850 millioner kroner
Neste artikkelLeasingselskap bestiller flere 737 MAX