Illustrasjonsfoto

Europeiske flyselskap har sammen bedt europeiske myndigheter om å koordinere kornaregler og kampen mot smitten i Europa bedre. Slik utviklingen er i Europa nå mener medlemsorganisasjonen Airlines 4 Europe at mangel på samordnet informasjon, regler og karantenekrav hindrer luftfarten og reiselivsbransjen i å starte arbeidet med å komme seg tilbake i full drift.

I følge nettstedet Euractiv ber organisasjonen på vegne av sine medlemmer at europeiske land samordner seg rundt det EU kaller røde land, og bruker samme kart, samme utgangspunkt som alle andre land og at passasjerer kan ta Covid-19 test på samtlige flyplasser.

I følge A4E er det nå i Europa svært ulik håndtering av Covid-19, og for flyselskapene er det nesten en håpløs oppgave å følge med og få informasjon om hvilke land som tillater reise til andre land, hvilke land er grønne, hvilke land er røde, og de mange forskjellige karantenereglene som er fra land til land.

Flyselskapene med Air France-KLM i spissen mener EU og Europa bør koordinere bedre et testprogram for Covid-19, som er likt i alle land, og som gir raskere svar. I tillegg mener flyselskapene at piloter og kabinbesetninger bør ekskluderes fra reiserestriksjoner og karanteneregler i Europa.

Luftfartsorganisasjonen IATA ber også nå europeiske land igangsette koronatest av flypassasjerer på avgangsflyplassen, slik at destinasjonene og landene flyene skal til kan være sikre på at de som er med flyet er testet og ikke har med seg smitte.

På denne måten håper IATA at landene kan åpne for mer reise mellom landene.

Nå frykter bransjen for fremtiden, og at konkursene vil ramme i tur og orden ettersom koronaviruset fortsetter å stenge land og blusse opp igjen gang på gang.

ANNONSE
Forrige artikkelNytt fly på plass hos Widerøe
Neste artikkelHNA-gruppens styreformann har fått forbud mot å fly, ta tog eller reise på ferie