Hangar.no
Illustrasjonsfoto

Europeiske flyselskap ber EU samordne koronaregler – Frykter for fremtiden

Europeiske flyselskap har sammen bedt europeiske myndigheter om å koordinere kornaregler og kampen mot smitten i Europa bedre. Slik utviklingen er i Europa nå mener medlemsorganisasjonen Airlines 4 Europe at mangel på samordnet informasjon, regler og karantenekrav hindrer luftfarten og reiselivsbransjen i å starte arbeidet med å komme seg tilbake i full drift.

I følge nettstedet Euractiv ber organisasjonen på vegne av sine medlemmer at europeiske land samordner seg rundt det EU kaller røde land, og bruker samme kart, samme utgangspunkt som alle andre land og at passasjerer kan ta Covid-19 test på samtlige flyplasser.

I følge A4E er det nå i Europa svært ulik håndtering av Covid-19, og for flyselskapene er det nesten en håpløs oppgave å følge med og få informasjon om hvilke land som tillater reise til andre land, hvilke land er grønne, hvilke land er røde, og de mange forskjellige karantenereglene som er fra land til land.

Flyselskapene med Air France-KLM i spissen mener EU og Europa bør koordinere bedre et testprogram for Covid-19, som er likt i alle land, og som gir raskere svar. I tillegg mener flyselskapene at piloter og kabinbesetninger bør ekskluderes fra reiserestriksjoner og karanteneregler i Europa.

Luftfartsorganisasjonen IATA ber også nå europeiske land igangsette koronatest av flypassasjerer på avgangsflyplassen, slik at destinasjonene og landene flyene skal til kan være sikre på at de som er med flyet er testet og ikke har med seg smitte.

På denne måten håper IATA at landene kan åpne for mer reise mellom landene.

Nå frykter bransjen for fremtiden, og at konkursene vil ramme i tur og orden ettersom koronaviruset fortsetter å stenge land og blusse opp igjen gang på gang.

Andre nyheter

Siste avgang fra Tegel i Berlin på lørdag

Hans Olav Nyborg

Storflyplass i Berlin endelig åpnet

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner base hos konkurrenten i Romania

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer