Eurowings med rute til Evenes

Eurowings Discover lanserer i mai 2024 ruten mellom Frankfurt og Harstad/Narvik lufthavn på Harstad/Narvik, Evenes. Eurowings Discover starter flyvningene 16. mai neste år.

Nord-Norge har opplevd en kraftig vekst i besøkstrafikk fra både inn- og utland. Interessen for Lofoten og Vesterålen har derfor økt betraktelig, og nå kommer den første regulære ruteflyvningen med Eurowings Discover mellom Frankfurt og flyplassen på Evenes.

God rute for ferie og fritidsreisende

-Dette knytter regionen tettere sammen med omverdenen, og vil styrke både interesse og de allerede etablerte reisestrømmene, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor.

-For den norske turistnæringen er alle direkteruter som binder Norge sammen med verden av stor verdi, og relevante direkteruter er avgjørende for bransjen.Tyskland er et av de viktige markedene for reiser til Norge og til Nord-Norge. Den nye ruten øker tilgjengeligheten og styrker rutetilbudet til det tyske markedet sier Skallerud Riise.

Verden nærmere Lofoten

Destination Lofoten har samarbeidet med Avinor om ruteutvikling på vegne av hele Hålogaland regionen, i fire år. Arbeidet er koordinert med Visit Harstad, Visit Vesterålen og Visit Narvik.

-Ruteetableringen er en milepæl for regionen, og et avgjørende steg mot et helårlig reiseliv, sier Line Samuelsen Reiselivssjef Destination Lofoten. Hun fortsetter:- Kortere reisevei legger til rette for lengre opphold og økt lokal verdiskaping.Denne ruten bringer verden nærmere Lofoten, og Lofoten nærmere verden og vil ha store positive ringvirkninger for næringsliv, lokalbefolkning og de som besøker regionen.»

-Grunn til å sprette champagnen i dag

Også Vegeir Selboe, Markedsansvarlig Destination Lofoten, og leder av ruteutviklingssamarbeidet i Hålogaland er glad for nyheten:

-Vi ser på Avinor som en nøkkelaktør i utviklingen av vår region, hvor tilgjengelighet er en nøkkelfaktor for vekst. Samhandlingen mellom salgsledd, flyselskap, destinasjonene og Avinor gir resultater, dette markerer starten på en sterk utvikling. Det er grunn til å sprette champagne i hele Hålogaland i dag, sier han.

Det vil bli to ukentlige flyvninger mellom Harstad/Narvik, Evenes og Frankfurt.

Eurowings Discover, er et tysk flyselskap med hovedkontor i Frankfurt. Det eies av Lufthansa Group og betjener fritidsdestinasjoner rundt Middelhavet, Nord-Amerika og Karibia. 

ANNONSE
Forrige artikkelUsikker på reiseruten i år? Her er rundturene med spenning og kraft
Neste artikkelRussland raser over at Canada gir bort Antonov An-124