Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Expressen: SAS danner nytt «Snowflake»- flyselskap

Den svenske avisen Expressen melder i dag at flyselskapet SAS har etablert et «spøkelsesselskap» i det stille. Det nye selskapet skal ha adresse i København og har fått arbeidstittel Airstar 4 AS.

I følge avisen er det gjennom flyselskapets kvartalsrapport at selskapet eies 100 prosent av SAS AB i Stockholm. Avisen får bekreftet fra SAS at det nye selskapet skal fly på «Skandinaviske vilkår» og skal være del av planene for å stykke opp dagen SAS i møte med en presset konkurranse i flybransjen.

Det nye selskapet skal allerede ha inngått avtale med fagforeningene i Danmark, Flyvebranchens Personale Union, FPU.

Avisen skriver at det er planlagt å stykke opp dagens selskap og flytte over 20-30 nye fly i det nye selskapet. Totalt skal det være snakk om 26 fly. Selskapet skal fungere som et lavkostselskap i konkurranse med resten av bransjen.

I 2003 forsøkte SAS seg også det samme ved å danne selskapet «Snowflake», et selskapet som endte opp med kun noen få fly i flåten og ble avviklet etter rundt ett års tid.

i 2003 ble Snowflake etablert av SAS – Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Triste tall for Norwegian i november

Hans Olav Nyborg

Over 3,3 milliarder i tap for SAS i fjerde kvartal

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer