Illustrasjonsfoto:

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA advarer mot en kraftig økning i antallet utagerende passasjerer. Det er rapporter fra flyselskapene i USA som når nye høyder hva angår passasjerer som skaper trøbbel for sikkerheten ombord i fly.

Mens FAA i et normalt år mottar mellom 100 og 150 innrapporterte saker om utagerende passasjerer, har det fra februar i år og frem til 1. mai kommet inn hele 1300 slike rapporteringer.

Dette er en ny rekord i antallet innrapporterte hendelser, og FAA har aldri målt flere tilfeller enn de månedene som har gått siden februar i år. I følge FAA er tallene oppsiktsvekkende ettersom tallet på antall passasjerer som reiser totalt er det laveste noensinne.

NBC i USA melder i dag at rapportene  inkluderer uregjerlige oppførselen fra passasjerer som nekter å overholde påbud om munnbind, drikker for mye og tar del i fysiske eller verbale overgrep, som FAA delvis betegner som alvorlig sikkerhetsbrudd.

I USA kan passasjerer få bøter på opp til 35.000 amerikanske dollar, samt fengselsstraff for å ha angrepet eller truet flyselskapets ansatte eller medpassasjerer.

Av de rapporterte tilfellene har FAA så langt identifisert potensielle krenkelser i rundt 260 saker. Munnbind ombord i fly ble nylig bestemt å fortsette som et krev frem til september i år på flyvninger i USA og til og fra landets flyplasser.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Norwegian nekter å betale erstatning
Neste artikkelLuftfarten reduserte klimagassutslipp med 63 prosent