12.9 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no

FAA: Alle droner i USA må ha sender med ID som registrerer de på et kart

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA setter fra 1. januar 2020 et nytt regelverk hva gjelder bruken av droner i USA. Innen tre år må samtlige droner som skal benyttes over 120 meter ha en sender i seg.

Denne senderen skal oppgi ID til dronen og et registreringsnummer. Alle droner som opererer over 120 meter i høyde skal være identifiserbart på et kart som skal benyttes av luftfartsmyndigheter, politiet og andre som skal overvåke hvor droner befinner seg til enhver tid.

I følge en pressemelding fra FAA innføres disse reglene for å hindre at droner kommer inn over områder der de enten ikke har lov å fly, eller at de er en fare for flytrafikk som helikoptre og andre flygende fartøyer.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer