FAA åpner for at MAX-flyene får godkjennelse allerede i oktober

Foto: Hans O. Nyborg

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA – Federal Aviation Administration, åpner nå for at en godkjenning til at MAX-flyene kan fly igjen er mulig allerede i oktober.

Flyprodusenten Boeing er overbevist om at flyene nå er klare for å kunne fly igjen, så raskt oppdateringer i programvaren er endelig godkjent. Flere flyselskap og produsenten presser på for å få godkjennelsen raskt igjennom slik at flyene kan benyttes i trafikk.

FAA er nå på glid i forhold til at flyene og oppdateringen får sin godkjennelse i løpet av oktober måned. Dersom dette skjer vil det bety at resten av Europa og Asia også kan få en godkjennelse av flytypen innen årsskiftet.

FAA sier til nyhetsbyrået Reuters at det ikke har satt en bestemt dato eller har en tidsramme for når godkjennelsen er endelig, men at det er godt i gang og og lyset i enden av tunnelen nærmer seg. Boeing og FAA skal gjennomføre den endelige sertifiseringsflyvningen før godkjennelsen kan gis, denne flyturen er det siste som skjer før flyene kan komme i luften igjen.

ANNONSE
Forrige artikkelPrivateid Hercules C-130 havarerte på flyplass i California
Neste artikkelTrosser flyskam – Åpner opp flyrute i Sverige igjen