10.1 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

FAA åpner for at MAX-flyene får godkjennelse allerede i oktober

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA – Federal Aviation Administration, åpner nå for at en godkjenning til at MAX-flyene kan fly igjen er mulig allerede i oktober.

Flyprodusenten Boeing er overbevist om at flyene nå er klare for å kunne fly igjen, så raskt oppdateringer i programvaren er endelig godkjent. Flere flyselskap og produsenten presser på for å få godkjennelsen raskt igjennom slik at flyene kan benyttes i trafikk.

FAA er nå på glid i forhold til at flyene og oppdateringen får sin godkjennelse i løpet av oktober måned. Dersom dette skjer vil det bety at resten av Europa og Asia også kan få en godkjennelse av flytypen innen årsskiftet.

FAA sier til nyhetsbyrået Reuters at det ikke har satt en bestemt dato eller har en tidsramme for når godkjennelsen er endelig, men at det er godt i gang og og lyset i enden av tunnelen nærmer seg. Boeing og FAA skal gjennomføre den endelige sertifiseringsflyvningen før godkjennelsen kan gis, denne flyturen er det siste som skjer før flyene kan komme i luften igjen.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer