1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Twitter

FAA beordrer PW4000 inspeksjon etter motorhavari på Boeing 777

Amerikanske luftfartsmyndigheter har beordret alle flyselskap som benytter Boeings 777-modeller med Pratt & Whitney PW4000 motorer til å gjennomføre en teknisk undersøkelse av disse.

Pålegget kommer etter at et fly fra United Airlines måtte nødlandes lørdag, etter at en av motorene ble ødelagt og gikk i oppløsning under en flytur til Hawaii.

Nå må alle de 69 flyene som er utstyrt med PW4000 undersøkes for feil som kan relateres til sist helg hendelse, i tillegg må rundt 60 fly med denne motortypen som står lagret verden over også inspiseres før de kan fly igjen.

Motorfeilen som nå oppsto på Uniteds fly har mange likheter med en samme typen hendelse også det med et Boeing 777 og samme motortype fra United Airlines i 2018. Et av viftebladene i en PW4000 motor brakk av og ødela motoren under en flytur mellom San Francisco og til Hawaii.

Motordeler fra helgens hendelse ligger spredt over et boligområde. Foto: Broomfield Police

Andre saker

Sør-Sudan: 10 omkom i flyulykke

Redaksjonen

NTSB: Mye tyder på metalltretthet i PW4000-motor som havarerte

Redaksjonen

Skal demontere TWA 800 etter nesten 25 år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer