FAA beordrer PW4000 inspeksjon etter motorhavari på Boeing 777

Twitter

Amerikanske luftfartsmyndigheter har beordret alle flyselskap som benytter Boeings 777-modeller med Pratt & Whitney PW4000 motorer til å gjennomføre en teknisk undersøkelse av disse.

Pålegget kommer etter at et fly fra United Airlines måtte nødlandes lørdag, etter at en av motorene ble ødelagt og gikk i oppløsning under en flytur til Hawaii.

Nå må alle de 69 flyene som er utstyrt med PW4000 undersøkes for feil som kan relateres til sist helg hendelse, i tillegg må rundt 60 fly med denne motortypen som står lagret verden over også inspiseres før de kan fly igjen.

Motorfeilen som nå oppsto på Uniteds fly har mange likheter med en samme typen hendelse også det med et Boeing 777 og samme motortype fra United Airlines i 2018. Et av viftebladene i en PW4000 motor brakk av og ødela motoren under en flytur mellom San Francisco og til Hawaii.

Motordeler fra helgens hendelse ligger spredt over et boligområde. Foto: Broomfield Police
Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no