Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

FAA: Boeing får ikke diktere oss når vi skal godkjenne 737 MAX!

Det er Steve Dickson, direktør for det amerikanske luftfartstilsynet FAA (Federal Aviation Administration), som sier dette til alle sine ansatte fredag. Den amerikanske flyprodusenten Boeing presser på FA for at 737 MAX-flyene skal få sin godkjennelse før nyttår.

Nå har Dickson gitt klar beskjed til alle ansatte som arbeider med prosessen å godkjenne MAX-flyene for å fly igjen, at Boeing ikke på noen måte skal eller får styre hvilken tidslinje som skal gjelde for at flyene får returnere i trafikk.

Boeing har både gjennom media og gjennom brev til FAA sett for seg at godkjennelsen av MAX-flyene foreligger før kalenderen viser 2020. Produsenten har flere ganger vist til at de nå har gjort alt som står i deres makt for å bedre sikkerheten til flytypen, nå bør FAA gjøre sin jobb raskt.

-Jeg vet at det er mye press for å returnere dette flyet til service raskt, men dere skal vite at jeg vil at dette tar den tiden det trenger og at dere fokuserer utelukkende på sikkerhet rundt flyene. Jeg har dekket ryggen deres og står bak dere i å bruke så lang tid som det tar, kunne Dickson fortelle i en intern video som ble lagt ut på intranettet til FAA fredag, skriver Reuters.

Andre nyheter

Bestiller to 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Ryanair i ferd med å inngå kontrakt om kjøp av flere MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Første MAX-flyene er godkjent for å fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer