Hangar.no
737 Max cockpit
Foto: Hans O. Nyborg

FAA-direktør bekymret over pilottrening på MAX-flyene

Direktør  Steve Dickson i det amerikanske Luftfartstilsynet FAA velger å personlig gå god for sikkerheten rundt 737 MAX flyene, men han viser bekymring rundt prosessen med å gi piloter nødvending opplæring i endringene flytypen nå har gjennomgått.

-Dette flyet har gjennomgått en enestående grad av kontroll fra FAA. Vi har ikke overlatt noe til tilfeldighetene, FAA har jobbet grundig med reparasjoner som var nødvendige for å løse problemene som spilte en rolle i det tragiske tapet av så mange menneskelig, sier Dickson under en tale torsdag.

For FAA er det nå fult fokus på at opplæring treningen av piloter i flyselskapene som skal operere MAX-flyene, blir så god og sikker at forståelse av systemene og endringene står klar for de som skal fly.

I følge FlightGlobal kunne Dickson fortelle at mens problemer med MAX-flyene har blitt løst, trenger den løpende pilotopplæring og vedlikeholdsarbeidet fortsatt stor oppmerksomhet.

Andre nyheter

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Irsk selskap starter arbeidet med å bygge om Airbus A330 til fraktfly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer