FOTO: FAA

Direktøren for det amerikanske luftfartstilsynet FAA, Steve Dickson, fløy i går en av MAX-flyene til Boeing, som en egen test på flyets oppdaterte systemer.

Etter landingen kunne Dickson fortelle pressen at han var fornøyd med flyturen, men at det fortsatt var noen runder å gå før en godkjennelse er i havn.

I tillegg til små endringer Boeing må utføre med systemene i MAX-flyene, gjenstår det for FAA å gjennomgå alle tilsvarene som er kommet etter den offentlige høringsrunden, og det skal også bli en gjennomgang av de funnene som den internasjonale kommisjonen Joint Operations Evaluation Board (JOEB), har funnet.

Ført når dette er gjennomgått og ordnet opp i kan FAA gi grønt lys til at MAX-flyene får fly igjen i USA.

Dickson ønsket ikke å gi den fremmøtte pressen noen dato eller estimat på når MAX-flyene får godkjenning i USA, -det kan bli før og det kan bli etter årsskiftet, sa han til pressen.

-Når alt kommer til alt så er jeg en pilot, det var viktig for meg å fly MAX-flyet nå, og teste dette med egen sanser og oppleve flyets reaksjonsevner. Jeg trenger personlig å forstå håndteringen av flytypen, og opplæringen som gis, for å kunne ha en bedre oversikt under avgjørelsene som skal tas, kunne FAA-direktøren fortelle.

Flyturen Dickson utførte varte i rundt 40 minutter over Seattle, med et Boeing 737 MAX 7.

FOTO: HANS O. NYBORG
ANNONSE
Forrige artikkelWall Street Journal: Boeing legger ned 787 Dreamliner-produksjonen i Seattle
Neste artikkelKLM i havn med avtale om kutt i antall kabinansatte – Ikke i havn med pilotene