Hangar.no
FOTO: FAA

FAA-direktør fornøyd etter MAX-flyvning – Fortsatt justeringer Boeing må utføre

Direktøren for det amerikanske luftfartstilsynet FAA, Steve Dickson, fløy i går en av MAX-flyene til Boeing, som en egen test på flyets oppdaterte systemer.

Etter landingen kunne Dickson fortelle pressen at han var fornøyd med flyturen, men at det fortsatt var noen runder å gå før en godkjennelse er i havn.

I tillegg til små endringer Boeing må utføre med systemene i MAX-flyene, gjenstår det for FAA å gjennomgå alle tilsvarene som er kommet etter den offentlige høringsrunden, og det skal også bli en gjennomgang av de funnene som den internasjonale kommisjonen Joint Operations Evaluation Board (JOEB), har funnet.

Ført når dette er gjennomgått og ordnet opp i kan FAA gi grønt lys til at MAX-flyene får fly igjen i USA.

Dickson ønsket ikke å gi den fremmøtte pressen noen dato eller estimat på når MAX-flyene får godkjenning i USA, -det kan bli før og det kan bli etter årsskiftet, sa han til pressen.

-Når alt kommer til alt så er jeg en pilot, det var viktig for meg å fly MAX-flyet nå, og teste dette med egen sanser og oppleve flyets reaksjonsevner. Jeg trenger personlig å forstå håndteringen av flytypen, og opplæringen som gis, for å kunne ha en bedre oversikt under avgjørelsene som skal tas, kunne FAA-direktøren fortelle.

Flyturen Dickson utførte varte i rundt 40 minutter over Seattle, med et Boeing 737 MAX 7.

FOTO: HANS O. NYBORG

Andre nyheter

Fikk levert tre nye Airbus A350-1000

Hans Olav Nyborg

Medier: MHI stanser utviklingen av SpaceJet

Hans Olav Nyborg

Utsetter leveransen av 18 Boeing 737 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer