FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Direktør for det amerikanske luftfartstilsynet FAA velger å sette seg bak spakene på et Boeing 737 MAX-fly neste uke. Steve Dickson skal sammen med Dan Elwell, også fra FAA, først gjennomgå en test i en MAX-simulator hos Boeing i Seattle, før de 30. september skal fly testflyet til Boeing på en egen flytur.

Dickson lovet luftfarten da MAX-flyene ble satt på bakken i 2019, at han skulle sørge for å ta en flytur med flytypen før den ble endelig godkjent for bruk i USA igjen.

Direktøren er en fullt kvalifisert kommersiell pilot med en lang karrière bak seg som pilot i Boeing-fly. Det er ventet at FAA kommer med den endelige godkjennelsen til Boeing slik at MAX-flyene kan begynne å fly igjen i løpet av november i USA.

EASA i Europa følger opp godkjennelsen til FAA og vil etter egne vurderinger og tester, godkjenne flytypen for å kunne fly igjen i Europa fra november eller desember av.

USA, Europa, Brasil og Canada har under den felles arbeidsgruppen Joint Operations Evaluation Board (JOEB) nå arbeidet tett med Boeing for å få godkjent flytypen på nytt.

ANNONSE
Forrige artikkelNordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap
Neste artikkelBloomberg: Legger ned AirAsia i Japan