Hangar.no

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Direktør for det amerikanske luftfartstilsynet FAA velger å sette seg bak spakene på et Boeing 737 MAX-fly neste uke. Steve Dickson skal sammen med Dan Elwell, også fra FAA, først gjennomgå en test i en MAX-simulator hos Boeing i Seattle, før de 30. september skal fly testflyet til Boeing på en egen flytur.

Dickson lovet luftfarten da MAX-flyene ble satt på bakken i 2019, at han skulle sørge for å ta en flytur med flytypen før den ble endelig godkjent for bruk i USA igjen.

Direktøren er en fullt kvalifisert kommersiell pilot med en lang karrière bak seg som pilot i Boeing-fly. Det er ventet at FAA kommer med den endelige godkjennelsen til Boeing slik at MAX-flyene kan begynne å fly igjen i løpet av november i USA.

EASA i Europa følger opp godkjennelsen til FAA og vil etter egne vurderinger og tester, godkjenne flytypen for å kunne fly igjen i Europa fra november eller desember av.

USA, Europa, Brasil og Canada har under den felles arbeidsgruppen Joint Operations Evaluation Board (JOEB) nå arbeidet tett med Boeing for å få godkjent flytypen på nytt.

Andre nyheter

Setter inn 737 MAX på ruter fra 29. desember i år

Hans Olav Nyborg

Ikonisk Manhattan-hotell eid av PIA er konkurs

Hans Olav Nyborg

Lufthansa: Tenker du på å utdanne deg til pilot? Glem det, velg en annen karrière

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer