-2.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no
Illustrasjonsbilde

FAA følger med på hver eneste 737 MAX som flyr – via satellitt

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA som har det overordnede ansvaret for godkjennelse av Boeings 737 MAX, følger nå hver eneste flyvning og hvert eneste fly av denne typen via satellitt.

Federal Aviation Administration (FAA) bruker en teknologi som streamer live alle datatene fra hvert fly som er i trafikk, og sender det opp til en satellitt slik at FAA kan monitorerer alt som skjer med flyene.

-Systemet vil flagge avvik fra visse parametere i alle faser av flyningen og med flyet, og varsle FAAs divisjon for luftfartssikkerhet, sikkerhetsingeniører og inspektører vil bruke de gitte advarslene til å analysere hendelser videre, heter det i en uttalelse fra FAA.

Systemet som er i bruk heter Automatic Dependent Surveillance-Broadcast, or ADS-B, og gjør det mulig å følge alle flyets bevegelser og rute, i tillegg til at det sender informasjon fra flyet med alle data hver andre sekund til FAA Technical Center nær Atlantic City i New Jersey, skriver Seattle Times.

Andre saker

Selger fem fly av ny flytype til China Eastern

Redaksjonen

United Airlines øker bestillingen for 737 MAX

Redaksjonen

Første nye 737 MAX levert til Europa på to år

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer