Hangar.no
737 Max cockpit
Foto: Hans O. Nyborg

FAA: Første sertifiseringsflyvning av MAX nærmer seg

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA sier nå til nyhetsbyrået Reuters at første sertifiseringsflyvning med 737 MAX ligger noen få uker unna.

Går alt etter planen med å installere ny programvare, og å sjekke alle nye modifikasjoner på flytypen, vil trolig det første flyet som skal testes hos Boeing ta av i slutten av mars eller begynnelsen av april.

FAA har mer tro på at flyvningen som blir den første av flere vil finne sted i april, fremfor mars måned.

Både FAA og Boeing fortsetter å jobbe mot at 737 MAX-flyene skal bli godkjent på nytt, selv om FAA sier til nyhetsbyrået at det å få enda flere fly opp i luften nå med en virustrussel hengene over hvert flyselskap, ikke er det mest ideelle eller høyest oppe på listen for selskapene.

Andre nyheter

Bestiller to 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Ryanair kjøper ytterligere 75 MAX-fly

Hans Olav Nyborg

Første MAX-flyene er godkjent for å fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer