Foto: Hans O. Nyborg

Etter de mange utfordringene og skandalen med Boeings 737 MAX, etterfulgt av en lang rekke produksjonsfeil med flytypen 787 Dreamlinere, har Federal Aviation Administration (FAA) i USA nå fratatt produsenten å inspisere samt godkjenne sine egen fly.

I følge en pressemelding fra FAA skal inspektører fra myndighetene nå foreta alle inspeksjoner der det skal tildeles sertifikat og godkjennelse for hvert nye Boeing 787 som skal leveres til en kunde.

LES OGSÅ: BOEING HAR OPPDAGET FEIL MED COCKPITVINDUER PÅ 787

I første omgang gjelder dette inspeksjon og godkjennelse av de neste fire nye Dreamlinere som kommer ut av produksjonshallene. Etter dette skal FAA vurdere om Boeing får tilbake godkjennelsen for å kunne gjøre jobben selv.

Frem til nå har Boeing selv kunne godkjenne og utstede sertifikat på nye fly, på vegne av FAA.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no