12.4 C
Oslo
01/10/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

FAA fremskynder 737 MAX test til mandag

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA fremskynder første testflyvning med Boeings 737 MAX til førstkommende mandag. Opprinnelig skulle første flyvning, som er del av godkjenningsprosessen for flytypen, ha skjedd i løpet av juli måned.

Nå melder Reuters at FAA har bestemt seg for at dette skal begynne allerede førstkommende mandag.

Først og fremst skal FAA sammen med Boeing teste ut MCAS-systemet, som var del i ulykkene med to MAX-fly i 2018 og 2019, deretter skal også programvaren til alle systemer ombord testes og en lang liste med punkter som FAA har bedt produsenten fikse før ny godkjenning kan gis.

Boeing har selv gjennomført en lang rekke tester av systemene både i simulator, men også med sine egne testfly de siste ukene.

Det er ventet at 737 MAX-flyene kan bli godkjent av FAA i løpet av høsten, muligens i september eller oktober. For Boeing betyr det at leveransen av nye fly deretter kan skje i første kvartal neste år.

Så kommer også europeiske og asiatiske myndigehter som sammen med kanadiske luftfartsmyndigheter skal gjennomføre sine egne tester for å godkjenne flytypen.

Andre nyheter

Danske Spies setter opp charterfly til Hellas i dansk høstferie

Hans Olav Nyborg

Flyselskap åpner restaurant i en Airbus A380

Hans Olav Nyborg

Skal kvitte seg med flere Dreamlinere

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer