Boeings fabrikk i Seattle - FOTO: HANS OLAV NYBORG

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har oppdaget enda en feil på Boeings flytype 787. Fra før ble det denne våren kjent at Boeing hadde gjort feil under bygging av en lang rekke Dreamlinere, som gjorde at leveransen av nye fly stanset i oktober 2020. Nå er det funnet feil på flere av de 787 som står ulevert hos produsenten.

Det er i området rundt nesepartiet på flere 787 at FAA har oppdaget svakheter i monteringen av flyene.FAA har ikke gått ut offentlig med hva som er problemet rundt nesepartiet, men bekrefter overfor Seattle Times, at det ikke er et sikkerhetsproblem for flytypen, men noe som produsenten bør rette opp i før flyene blir levert til kundene.

FAA oppdaget i våres at flere 787 som var bygget hos Boeing, var montert feil sammen mellom den bakerste delen av skroget og den midterste delen. Dette har ført til at en lang rekke Dreamlinere har måtte bli reparert på Boeings regning.

Boeing har nå 100 Dreamlinere som ikke er levert men som står klare for leveranse. I mars i år kunne produsenten starte opp igjen leveransene men ligger nå langt etter på dette området.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) SAS flyr olympiske deltagere fra Norge til Tokyo
Neste artikkelDette er de to neste flyene Flyr henter inn