Hangar.no
Foto: Boeing

FAA: Funnet feil på landingshjulene til Boeing 787 Dreamliner-flyene

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA, Federal Aviation Administration, har pålagt flyselskap som opererer Boeings populære 787 Dreamlinere om å utføre en spesiell undersøkelse av landingshjulene flytypen.

FAA skriver i en pressemelding at de har funnet feil på både Boeing 787-8 og 787-9. Feilen skal være relatert til flyets landingshjul og i pressemeldingen heter det «»Understellet kan bli utsatt for skade, noe som kan resultere i tap av bremseeffekt, tap av nesehjulsstyring og tap av retningskontroll på bakken når flyet er under rorets effektivitetshastighet.»»

Et direktiv med pålegg om å sjekke feilene som kan oppstå er nå sendt ut til alle operatører i USA av flytypen, og til Boeing. Det er ventet at også EASA i Europa kommer med det samme pålegget innen kort tid, skriver avisen Daily Mail.

Nyhetene om feilen på Boeing 787 kommer bare få dager etter at FAA avslørte at det var funnet flere feil på Boeing 737 MAX-flyene under produksjon.

Feil på landingsjulene på Boeing 787 Dreamlinere er en ny bekymring fra FAA. Foto: Hans O. Nyborg

Andre nyheter

Fakta: 2020 ble ikke året med færrest omkomne i flyulykker

Hans Olav Nyborg

Airbus A310 ødelagt av brann i Belgia – Ble solgt for kort tid siden

Hans Olav Nyborg

Måtte nødlande Antonov 124 – skled av rullebane

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer