Det amerikanske luftfartstilsynet FAA –  Federal Aviation Administration har godkjent Dash-8-400AT som tankfly. FAA har utstedt et såkalt Supplemental Type Certificate (STC) til selskapet Aero-Flite for å kunne ta i bruk flyet med betegnelse Dash 8-400AT Airtanker.

Selskapet med hovedbase i Spokane i staten Washington i USA flyr fra før en flåte med Avro RJ-85 og Canadair CL-514 fly som tankfly for slukning av brann. Nå er ombyggingen av den første av to Dash 8-400 godkjent av FAA, og dermed kan selskapet øke antallet fly og vil ha de to Dash-flyene på plass innen utgangen av året.

Med godkjennelsen av Dash 8-400AT blir nå denne flytypen mulig å benytte over hele USA og flere stater og selskap har meldt seg på med interesse for å få til egne Dash-8 fly som brannslukningsfly.

Aero-lite har inngått en langsiktig avtale med staten Washington om å fly brannflyet for US Forest Service og Bureau of Land Management i tillegg til flere andre nødetater og redningsselskap dersom det blir behov for slukning fra luften.

Både det kanadiske selskapet Conair og franske Securité Civile har benyttet Dash 8 som brannslukningsfly i flere år. Nå vil flytypen få en ny fremtid også i USA.

 

ANNONSE
Forrige artikkelSikret seg finansiering til kjøp av 10 Airbus A350
Neste artikkelWiderøe-reklamefilm; -Er det Benidorm eller Alicante?