FAA har funnet feil med kabling i Boeing 737-MAX flytypen – Kan forsinke flyene ytterligere

Foto: Hans O. Nyborg

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har funnet feil med kablingen som er gjort i Boeings 737 MAX-flytype. I følge en pressemelding fra FAA søndag, skal det i flyene som er produsert være to bunter med elektriske kabler som er montert for nær hverandre.

Dette kan føre til kortslutning og potensielt at flyet til slutt styrter hvis piloter ikke håndterer denne faren på rett måte heter det i pressemeldingen. FAA beskriver kabelfeilen med å være en type feil som kan få katastrofale følger.

For at FAA skal kunne godkjenne MAX-flyene for å kunne fly igjen , må dette problemet nå rettes opp i fra produsenten heter det. Det betyr at godkjennelsen av MAX-flyene i USA kan drøye ut til mars, og muligens senere.

Boeing har ikke kommentert funnene som FAA har gjort. Godkjennelsen av MAX-flyene i 2017 ble fullført av Boeing selv, uten at FAA var involvert i den siste undersøkelsen rundt om flytypen var bygget etter rett normer.

FAA skriver at det også nå skal undersøkes hvorvidt Boeings 737-NG fly også har den samme feilen med kabelbuntene som ligger for nær hverandre.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS kan bli rammet av streik etter påske
Neste artikkelPegasus Airlines Boeing 737 skled av rullebane i Istanbul