Hangar.no

FAA har godkjent GE9X-motoren

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har gitt sin endelige godkjennelse på GE9X-flymotoren. Dette er flymotoren som skal benyttes på Boeings nye 777X.

I følge en pressemelding ble motoren introdusert av GE Aviation under Paris Air Show i 2019, og vil bli tatt i bruk på 777X som skal leveres over fra Boeing til kunder fra 2022.

GE har testfløyet motoren både på bakken og i luften i 5000 timer til sammen. Det tilsvarer 8000 motor cycles. Så langt har motorprodusenten bygget åtte motorer som er på test hos Boeing og brukes på testflyene for sertifisering av flytypen.

GE9X er verdens største turbin-flymotor med 16 blader, hvor hvert av viftebladene er 3,3 meter langt.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer