Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har i et brev til flyprodusenten Boeing gitt oppsiktsvekkende krav til leveranser av nye fly fremover.

I brevet heter det fra FAA at når MAX-flyene blir godkjent for å kunne opereres igjen, må Boeing vise frem hvert eneste MAX-fly for inspeksjon av FAA, før kundene kan få flyet overlevert.

I brevet står det at «Et stort antall nye Boeing 737 MAX-fly som for tiden er i på lagring, byr på en rekke utfordringer for luftdyktighetssertifisering, produksjon og overlevering som betydelig overstiger det som Boeing-systemet tidligere har opplevd.»

Boeing har flere 100 MAX-fly stående lagret i Seattle, og Moses Lake samt i California.

LES OGSÅ: BOEING FÅR IKKE DIKTERE OSS, SIER FAA

Dermed vil trolig overlevering av alle MAX-flyene som er produsert, og står lagret på flere steder i USA, vil ta lengre tid enn det Boeing har sett for seg.

Boeing har i en kommentar uttrykt at de er fornøyde med FAA sitt brev og ønsker en ekstra undersøkelse av flyene fra FAA velkommen.

LES OGSÅ: FAA STENGER NED SELSKAP SOM LEVERER DELER TIL BOEINGS 737 MAX

FAA har samtidig gitt Boeing beskjed at det ikke er satt noen tidsfrist for når MAX-flyene blir godkjent. Boeing har hatt et håp om at dette skulle skje i løpet av november, men dette avviser tilsynet og sier det skjer trolig ikke før over nyåret.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleSetter alle flyene på bakken – Nå har pengene tatt slutt
Next articleLufthansa faser ut enda et MD-11 – Var siste fly som ble produsert av typen