Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

FAA i brev til Boeing: Hvert eneste nye Boeing 737 MAX skal undersøkes av tilsynet før leveranse til et flyselskap

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har i et brev til flyprodusenten Boeing gitt oppsiktsvekkende krav til leveranser av nye fly fremover.

I brevet heter det fra FAA at når MAX-flyene blir godkjent for å kunne opereres igjen, må Boeing vise frem hvert eneste MAX-fly for inspeksjon av FAA, før kundene kan få flyet overlevert.

I brevet står det at «Et stort antall nye Boeing 737 MAX-fly som for tiden er i på lagring, byr på en rekke utfordringer for luftdyktighetssertifisering, produksjon og overlevering som betydelig overstiger det som Boeing-systemet tidligere har opplevd.»

Boeing har flere 100 MAX-fly stående lagret i Seattle, og Moses Lake samt i California.

LES OGSÅ: BOEING FÅR IKKE DIKTERE OSS, SIER FAA

Dermed vil trolig overlevering av alle MAX-flyene som er produsert, og står lagret på flere steder i USA, vil ta lengre tid enn det Boeing har sett for seg.

Boeing har i en kommentar uttrykt at de er fornøyde med FAA sitt brev og ønsker en ekstra undersøkelse av flyene fra FAA velkommen.

LES OGSÅ: FAA STENGER NED SELSKAP SOM LEVERER DELER TIL BOEINGS 737 MAX

FAA har samtidig gitt Boeing beskjed at det ikke er satt noen tidsfrist for når MAX-flyene blir godkjent. Boeing har hatt et håp om at dette skulle skje i løpet av november, men dette avviser tilsynet og sier det skjer trolig ikke før over nyåret.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer