Hangar.no
Flyindustri

FAA i USA vurderer å sette grense for plass mellom flyseter

Det amerikanske FAA – Federal Aviation Administration melder i en pressemelding at det vurderes å sette en grense for hvor trangt det kan være mellom flysetene i en kabin. Med det mener FAA hvor mye plass en passasjer kan ha til beina.

Flere og flere flyselskap kaster seg over nye smalere flyseter og plasserer seteradene tettere og tettere sammen, for å få plass til flere i kabinen. Nå har FAA sett seg lei på at det snart ikke er plass til selve passasjerer i et sete.

Ikke bare blir mellomrommet frem til neste sete foran passasjeren mindre, men også avstanden mellom armlenene på stolene blir også montert tettere slik at det blir større midtgang. FAA sier at

En lang rekke flyselskap kan måtte endre avstand og bredde på flyseter i fremtiden /Foto: Ryanair

det nå skal vurderes å sette en grense for hva som er minimum avstand mellom seteradene slik at passasjerene får pusterom frem til setet foran.

Som Hangar.no skrev i juni 2017, er det Flyers Rights Education Fund, en frivillig organisasjon, som har bedt FAA sette ned foten og få en grense for hva som er lovlig å ha av avstand mellom setene.

I løpet av de siste seks årene har avstanden fra en passasjers sete til setet foran hatt en bransjestandard på 35 inches, 88.9 centimeter. Nå i 2018 er det i følge FAA blitt satt en standard på 31 inches,  78,74 centimeter. En lang rekke flyselskap har gått enda lengre og har en avstand på 28 inches, 71,12 centimeter.

Flyers Rights Education Fund har undersøkt også hva som har skjedd med bredden på setene, og får en nedgang fra 18,5 inches til 17. Organisasjonen peker på at generelt har setene krympet i størrelse med hensyn til plass, men passasjerene har økt i størrelse og vekt. De to tingene går ikke hånd i hånd mener organisasjonen. FAA har tidligere sagt at så lenge passasjerene kan komme seg raskt ut fra setet i en nødssituasjon, er det flyselskapene som bestemmer avstand og bredde på setene.

FAA varsler at de kommer med en avgjørelse i løpet av dette året på hva som skal være grensen for avstand mellom og bredden på flyseter.

Økonomiklasse hos noen av de amerikanske selskapene, 2018:

American Airlines, 737 MAX: 30 inches / 29 inches
Delta Air Lines, 30 inches / 31 inches
Frontier Airlines, 28 inches
Alaskan Airlines, 31-33 inches

 

Følg oss og lik oss:

Andre nyheter

Lufthansa A321 får nytt liv som fly for Luftwaffe

Hans Olav Nyborg

787 motorproblem: Produsenten skylder på luftforurensning

Donerer verdens første Boeing 777 til museum i USA