11.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no
Foto: FAA

FAA: Ingen fare med å fly 737 MAX

Det amerikanske luftfartstilsynet Federal Aviation Administration (FAA) kom mandag kveld lokal tid med en uttalelse som flere flyselskap i Europa og USA har ventet på. Der får flyselskapene full støtte til å fortsatt operere 737 MAX 8.

FAA skriver på sine nettsider at det vil sende ut en sikkerhetsnotat til operatører av flytypen i løpet av kort tid. Videre heter det at FAA monitorerer og overvåker alt av informasjon som kommer fra etterforskningen av flyulykken med Ethiopian Airlines 737 MAX-fly søndag. Dersom det fremkommer informasjon som tilsier at flytypen ikke er trygg å fly, vil FAA sende ut et direktiv om at flyene må settes på bakken.

Så langt har dette ikke vært nødvendig mener FAA. Inntil videre kan flyselskap operere flytypen selv om to alvorlige ulykker har inntruffet på fem måender heter det.

Brevet fra FAA sendt til luftfartstilsyn verden over 11. mars (faksimile)

Andre nyheter

Har fløyet samtlige Airbus A380 til USA for lagring i minst tre år

Hans Olav Nyborg

Bloomberg: Legger ned AirAsia i Japan

Hans Olav Nyborg

FAA-direktør skal fly 737 MAX selv neste uke

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer