FAA innfører forbud mot meksikanske flyselskap

Foto: Hans O. Nyborg

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har innført et forbud mot at meksikanske flyselskap får operer ruter til og fra amerikanske flyplasser. Forbudet kommer som følger av at  International Civil Aviation Organization (ICAO) har nedgradert flysikkerheten i Mexico til under minimum, som betyr at det ikke er sikkert å fly med selskap som opererer i landet.

Forbudet er et papirforbud og får konsekvenser for flyselskapene ved at de kun får operere et minimum av flyvninger.

Meksikansk luftfart har ikke klart å fullføre kriterier som ICAO har for et minimumsnivå når det gjelder sikkerhet i luften heter det i en presseuttalelse fra organisasjonen. Mexicos regjering har protestert mot nedgraderingen og kalle den et hån mot landets luftart.

FAA har nedgradert flyselskap fra Mexico til L1, fra L2, som betyr at ingen nye ruter kan opprettes, og ingen nye selskapet får fly til og fra USA. Meksikanske selskap som opererer ruter til amerikanske byer får fortsette å fly på et minimum, men får ikke selge eller håndtere code-share-billetter og passasjerer fra andre selskap.

I en felles uttalelse fra de tre selskapene Aeromexico, Volaris og VivaAerobus heter det at de ønsker å presisere for markedet at det er det meksikanske luftfartstilsynet som ikke tilfredsstiller kravene til ICAO, ikke sikkerheten hos de tre flyselskapene, melder FlightGlobal.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Konkurs skaper trøbbel for Air Lingus
Neste artikkelLufthansa bekrefter A350 med førsteklasse-kabin