FAA innleder etterforskning – 787 feil kan bli nok en MAX-skandale for Boeing

Foto: Boeing

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA har innledet en etterforskning rundt de åtte Boeing 787 som så langt har måtte settes på bakken som følger av produksjonsfeil.

LES OGSÅ: ÅTTE DREAMLINERE SATT PÅ BAKKEN

Det er så langt avdekket at åtte Boeing 787 Dreamlineres om alle er produsert ved fabrikken Boeing har i Charleston, har blitt montert feil med hensyn til sammenkobling av halepartiet med resten av flykroppen.

I en kort pressemelding skriver FAA at de har innledet en full etterforskning av saken, i samarbeide med flyprodusenten Boeing. Nå viser det seg at saken kan bli en ny MAX-type skandale for Boeing.

Produsenten selv måtte be flyselskapene som hadde fått levert flyene om å trekke disse ut av trafikk, og sette dem på bakken. Flyene er levert til blant annet Singapore Airlines, All Nippon Airwaus, United Airlines og Air Canada.

Selv hevder Boeing at selv om flyene er montert med feil, vil de fortsatt være innenfor den ytre grensen av hva flykroppene kan tåle med denne typen feil heter det i følge et svar til FlightGlobal.

FAA skal nå undersøke hva feilen på flyene som er bygget og levert er, og krever en gjennomgang av samtlige fly som er levert fra fabrikken i Charleston. Enda er det for tidelig å si noe om dette gjelder enda flere fly skriver nettstedet.

ANNONSE
Forrige artikkelFår fly til Sverige igjen, men vil ha statlige støtte før det skjer
Neste artikkelSlutter i Norwegian etter 10 år