9.4 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
737 Max cockpit
Foto: Hans O. Nyborg

FAA inviterer piloter fra hele verden til å teste oppdateringene i 737 MAX

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA som skal gi sin godkjenning til flyprodusenten Boeings oppdateringer i flytypen 737 MAX, går nå ut og inviterer piloter fra hele verden til å teste dette i Seattle.

FAA skriver i en pressemelding at det er piloter fra Asia, Europa, Nord-og Syd Amerika samt Australia som skal få muligheten til å teste ut programvareoppdateringene Boeing har laget for å få bukt med utfordringer i 737 MAX.

Testene skal foregå i Seattle og i en simulator. Pilotene som skal teste oppdateringen skal representere en bredt spekter av antall timer med flygning bak seg, for at testen skal bli så reel som mulig. FAA har ikke satt noen dato for nå disse testene skal begynne, ei heller hvor mange timer pilotene skal ha eller hvor mange piloter som skal flys inn.

Foreløpig er de tre store amerikanske selskapene som United, Delta og American Airlines bedt om å komme opp med navn på piloter som skal begynne å teste MAX-oppdateringene. Pilotene skal være kjent med Boeing 737 og må ha gjennomført minst en flyvning kommersielt med 737 MAX.

Andre nyheter

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Nå bygges den aller siste Airbus A380 hos produsenten

Hans Olav Nyborg

Første Airbus-fly for New York-London rute snart ferdig

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer