737 Max cockpit
Foto: Hans O. Nyborg

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA som skal gi sin godkjenning til flyprodusenten Boeings oppdateringer i flytypen 737 MAX, går nå ut og inviterer piloter fra hele verden til å teste dette i Seattle.

FAA skriver i en pressemelding at det er piloter fra Asia, Europa, Nord-og Syd Amerika samt Australia som skal få muligheten til å teste ut programvareoppdateringene Boeing har laget for å få bukt med utfordringer i 737 MAX.

Testene skal foregå i Seattle og i en simulator. Pilotene som skal teste oppdateringen skal representere en bredt spekter av antall timer med flygning bak seg, for at testen skal bli så reel som mulig. FAA har ikke satt noen dato for nå disse testene skal begynne, ei heller hvor mange timer pilotene skal ha eller hvor mange piloter som skal flys inn.

Foreløpig er de tre store amerikanske selskapene som United, Delta og American Airlines bedt om å komme opp med navn på piloter som skal begynne å teste MAX-oppdateringene. Pilotene skal være kjent med Boeing 737 og må ha gjennomført minst en flyvning kommersielt med 737 MAX.

ANNONSE
Forrige artikkelAirbus leverer ut første Airbus A220 til Egyptair
Neste artikkelHawaiian Airlines A321neo måtte nødlande etter at røyk fylte kabinen