Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

FAA klare for å godkjenne 737 MAX – Skjer trolig 18. november

Amerikanske FAA er nå ferdig med prosessen rundt å godkjenne 737 MAX til å kunne bli benyttet igjen i USA. I følge Reuters er det nå kun noen få detaljer og underskrifter igjen før flytypen er klar til å ta av igjen.

I følge nyhetsbyrået har FAA signalisert at en godkjenning trolig kommer 18. november.

I et eget notat skriver FAA at de kun har igjen å se over de aller siste endringene fra Boeing, før en godkjennelse kan gis. Flytypen som ble satt på bakken i mars 2019, kan dermed være klar for å bli benyttet igjen fra og med desember måned.

Europeiske EASA skal følge FAA tett i forhold til godkjennelse, og det er ventet at MAX-flyene får sertifiseringen tilbake i Europa før året er slutt.

Andre nyheter

Snakker ut om A380 – Motorprodusentenes feil at flytypen floppet

Hans Olav Nyborg

Skal prøvefly nytt propellfly for første gang

Hans Olav Nyborg

Nå har enda et land godkjent 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer