Foto: Hans Olav Nyborg

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA er sterkt kritiske til at flyselskapet Southwest Airlines fortsetter å fly 49 Boeing 737 til tross for en ordre om å sjekke disse før de ble satt i trafikk.

Dette er fly som flyselskapet har kjøpt fra utenlandske aktører i årene 2013 til 2017. I følge avisen Washington Post er de 49 flyene blant 88 slike Boeing 737 som ble hentet inn i flåten fra andre selskap.

FAA sier gjennom en talsmann til avisen at samtlige fly ble inspisert av eksterne selskap, før de ble godkjent og satt inn i trafikk. Nå reiser FAA spørsmålet om kvaliteten på inspeksjonene har vært for dårlig.

I et notat FAA har laget i september går det frem at tilsynet er bekymret for sikkerheten til ansatte og passasjerer på de 49 flyene som veldig raskt ble satt inn i trafikk. FAA melder i notatet at det under inspeksjoner fra egne folk ble oppdaget hundrevis av reparasjoner på flyene som ikke er dokumentert.

Ettersom flyene kom fra aktører i land som ikke har engelsk som språk, valgte Southwest Airlines å godta at flyene var helt ok, uten å oversette vedlikeholdsprotokoller og manualer som fulgte med, på et annet språk.

FAA har skrevet i notatet at Southwest Airlines ikke har dokumentasjon for at de 49 flyene tilfredsstiller amerikanske og internasjonale regler, og inspektører fra tilsynet har heller ikke funnet bevise for at flyene er godkjente med alt i orden av papirer.

Flyselskapet får fortsette å fly de 49 Boeing 737 NG-flyene men er pålagt å få unna vedlikeholdsjekk og oppdatering og godkjennelse av alle papirer som følger hvert fly innen en frist.

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa bestiller flere nye fraktfly
Neste artikkelKLM inngår avtale om 11 nye regionale fly