Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

FAA med 737 MAX godkjenning på høring

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA er nå fornøyde med jobben flyprodusenten Boeing har utført i henhold til alle endringene flytypen 737 MAX skulle gjennom. Etter flere tester både på bakken og i luften med MAX-flyene, sendes nå testresultatet ut på offentlig høring, før en endelig godkjennelse kan begynne.

I følge NBC i USA har FAA meddelt at det er mulig å nå en godkjenning for flytypen i hjemlandet innen utgangen av oktober i år. Fortsatt er det en lang vei før internasjonale luftfartstilsyn vil godkjenne MAX-flyene for å kunne fly verden over, men i følge FAA er dette nå en god start på å få flyene tilbake i luften.

Flyprodusenten Boeing har hele tiden stått ved at flytypen ville være godkjent halvveis inn i 2020, noe som er helt klart ikke slik det blir. Dersom alt går etter planen vil MAX-flyene godkjennes for å kunne fly i løpet av oktober, og det er regnet at det vil ta rundt en måned for å forberede flyene for å komme tilbake i trafikk.

Dermed kan det se ut for at MAX-flyene er i luften igjen i USA i løpet av november eller desember i år. Når flytypen får sin godkjennelse i Europa er fortsatt opp til EASA som skal vurdere godkjenningen til FAA når denne foreligger.

Den offentlige høringen fra FAA er nå lagt ut med en svarfrist på 45 dager, altså ut i september måned.

FAA skal nå også prøvefly MAX-flyene med egen piloter, og piloter fra utvalgte flyselskap som er kunde av Boeing og skal bruke MAX-flyene i sine operasjoner.

Flytypen ble satt på bakken i mars 2019.

Andre nyheter

EASA godkjenner MAX-flyene men ber om en tredje sensor på flyet innen 2022

Hans Olav Nyborg

SAS mottok første Airbus A321LR

Hans Olav Nyborg

Gresk flyselskap bestiller Airbus-fly

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer