-1.8 C
Oslo
18/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

FAA: Samtlige Boeing 737 MAX må undersøkes for ny feil før de kan fly

Samtlige Boeing 737 MAX må i tillegg til alt annet som er på listen til FAA, også gjennom en inspeksjon av et panel på toppen av LEAP-1B motorene som flytypen benytter.

I følge FAA er det funnet en feil som gjør at dersom motoren skulle bli truffet av lyn, vil det kunne sette begge motorene på flyet helt ut av spill.

Det er ufullstendig sammenkobling av elektriske deler på innsiden av panelet som gjør det sårbart for å kunne bli truffet av lyn. Feilen med motorene er ikke på Boeings Next Generation-serie av fly heter det i meldingen til FAA.

Kravet fra FAA gjelder alle Boeing 737 MAX-8 og MAX-9 fly, og samtlige fly må sjekkes for dette før de kan fly igjen.

“Certain exterior fairing panels on the top of the engine nacelle and strut (the thumbnail fairing and mid-strut fairing panels) may not have the quality of electrical bonding necessary to ensure adequate shielding of the underlying wiring from the electromagnetic effects of lightning strikes or high-intensity radiated fields,”

FAA

Andre nyheter

Boeing setter opp farten med leveranse av 737 MAX

Redaksjonen

DHL Express kjøper åtte nye Boeing 777F

Redaksjonen

Atlas Air bestiller fem 747-8 – Blir siste kunde til å motta jumboer

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer