6.5 C
Oslo
26/09/20
Hangar.no
Boeing 737 MAX 8 - Foto: Hans O. Nyborg

FAA slipper ikke MAX-flyene i luften før årsaken til flystyrt er oppklart

Det amerikanske luftfartstilsynet FAA, som skal godkjenne Boeings nye programvare for 737 MAX-flyene, sier det ikke holder for å få flyene i luften igjen.

En talsperson for FAA sier til CNN at MAX-flyene verden over får først ta av for å fly kommersielle flyvninger når årsaken til flystyrten med Ethiopian Airlines 737 MAX er klarlagt.

Havarikommisjonen i Etiopia har lovet å ha klar en første rapport etter ulykken i slutten av mars, begynnelsen av april. Det kan bety at MAX-flyene tidligst kan komme i luften igjen en gang i mai eller juni.

Boeing gjennomførte en test av den nye programvaren sammen med 200 inviterte piloter og teknikere fra fem flyselskap sist lørdag. Denne uken får FAA overlevert den nye programvaren for å starte tester i en simulator.

Andre nyheter

Fokker 50 havarerte i Mogadishu

Hans Olav Nyborg

Passasjer ga beskjed om at motordeksel falt av – Pilotene fortsatte flyturen

Hans Olav Nyborg

Mente det var for varmt i kabinen – Åpnet nødutgangen og gikk ut på vingen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer