12.6 C
Oslo
29/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

FAA stenger amerikansk selskap som leverte sensor med feil på MAX-fly

Det amerikanske luftfartstilsynet Federal Aviation Administration (FAA) gikk fredag til det skritt å stenge ned bedriften Xtra Aerospace of Miramar, som sto som ansvarlig for å levere sensorene som feilet da et 737 MAX-fly styrtet i Indonesia i 2018.

FAA trakk tilbake godkjennelsen til det amerikanske selskapet etter at havarikommisjonen i Indonesia, KNKT (  National Transportation Safety Committee of Indonesia ) offentligjorde sin rapport etter ulykken med Lion Airs 737 MAX.

Det var dette selskapet i USA som reparerte og leverte tilbake til Lion Air en av 737 MAX-flyets utvendige sensorer, som skal ha feilet under flyvningen som endte med at flyet styrtet. Sensoren var kalibrert slik at sensoren var 21 grader for høyt oppe når den ble montert på flykroppen.

FAAs tilbakekallingsordre sier at Xtra “uforsvarlig og systemisk” ikke klarte å oppfylle føderale sikkerhetskrav.

Sensoren ble montert på MAX-flyet dagen før ulykken der alle ombord omkom. I følge FAA hadde sensoren vært montert på et Boeing 737-900ER før det ble demontert, reparert og sendt til Lion Air for bruk på 737 MAX-flyet.

Under den skjebnesvangre flyvningen satt denne sensoren med 21 grader feil vinkel.

Andre nyheter

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

737 MAX kan få europeisk godkjennelse i november

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer